Op zoek naar vrijwilligerswerk
Door: Edwin
25 November 2005 | Tanzania, Arusha
Mijn werkzaamheden bij MDF zijn bijna afgelopen, de database is zo goed als klaar, , er zijn diverse cursusaankondigingen verstuurd, onze cursussen en links staan op verschillende websites, ik de opmaak voor een track record van de consultancies is ook klaar. Verder heb ik nog her en der helpen voorbereiden bij cursussen en cursusmateriaal, en ook nog zelfs als co-trainer een deel van de cursus verzorgd. Oorspronkelijk zou ik voor een maandje hier op kantoor in Arusha werken, en daarna voor vrijwillgerswerk naar Kisumu in Kenia gaan.
Doordat er meerder werkzaamheden bij kwamen, heb ik hier toch alweer ruim drie maanden leuke werkervaring opgedaan, in Tanzania en zelfs Congo D.R. Het leek er even zelfs op dat ik hier een contract aangeboden zou krijgen, maar dat was toch iets te vroeg gejuichd.Het vrijwilligerswerk in Kenia heb ik toch maar vantevoren afgeblazen, want het voelde niet goed. Het leek me allemaal toch te oppervlakkig, en dingen waren naar mijn idée niet helemaal goed geregeld. Ik ben dus sinds kort aan het rondkijken of ik hier in Arusha mezelf bij een of andere Natuur & Milieu organisatie kan aansluiten, om me daar nuttig te maken.
Ik heb een vergadering bijgewoond van een soort milieuplatform waar verschillende organisaties bijeenkomen, en er zaten wel interessante organisaties tussen.
Daar kwam ik in contact met Tim, van OSOTWA een organisatie die zich bezighoud met duurzame ontwikkeling van een aantal dorpjes aan de flanken van Mount Meru, en o.a. milieueducatie doet. Na wat heen en weer gebel en gemail heb ik afgesproken om binnenkort bij hun kantoor in Ngaramtoni langs te komen om eens te praten. Het ziet er veelbelovend uit!
25 Januari 2006 - 09:41
Mariet:
Edwin, heel veel succes! Ik hoop dat je erin slaagt om een leuke betaalde baan te vinden. En dan in zo'n prachtige omgeving.... Succes in het gesprek, groet, Mariet -
27 Januari 2006 - 06:55
Gees:
heel veel succes!!!we hopen dat het gaat lukken met de baan, je hebt er zelf al een goed gevoel over.