Introductie, wat gaat ie doen? - Reisverslag uit Arnhem, Nederland van edwincornelissen - WaarBenJij.nu Introductie, wat gaat ie doen? - Reisverslag uit Arnhem, Nederland van edwincornelissen - WaarBenJij.nu

Introductie, wat gaat ie doen?

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg

19 Augustus 2005 | Nederland, Arnhem

Voor iedereen die het nog niet weet, zondag 4 september vlieg ik naar Oost Africa.

Voor MDF werk ik een maandje op kantoor in Arusha (Tanzania), met misschien nog wat trips naar Mombasa en Dar El Salaam. Ik ga daar hun marketing
activiteiten ondersteunen, stroomlijnen. Het is een klus voor een maand, maar Arusha is de uitvalsbasis voor allerlei safaritrips etc, dus ik plak er
tussendoor/achteraan ook nog wat vakantie bij.

Vervolgens ga ik gelijk door naar Kisumu, in Kenia, dat ligt aan het Victoriameer. OVer het allerlei problematiek rondom het victoriameer verschijnt binnenkort een film in de filmhuizen. Wil je je een beetje verdiepen in waar ik naartoe ga, ga dan ff kijke, ken je lache (of eerder huilen).

Afijn, in Kisumu, de derde grote stad van Kenia (300.000) maar vergeleken met nr 1 en 2de miljoenensteden Nairobi en Mombasa is het piepklein.Maar het ligt aan het meer, en het schijnt een heel relaxed stadje te zijn, met veel activiteiten, een goede markt, en lang niet zo gevaarlijk als die andere twee.

In Kisumu ga ik las vrijwilliger werken bij Social Needs Network (SNN), ongeveer 6 maanden, maar misschien ga ik voor MDF in December nog wel eens een
klusje tussendoor doen.

SNN werkt met straatkinderen en vrouwengroepen (hmm) en geeft/doet onderzoek trainingen, workshops, lobbyt met de overheid etc. Ze richten zich o.a. op HIV/AIDS, gezondheidsprojecten maar ook milieuprojecten, waar
mijn interesse naartoe gaat:knip en plak!

1. ENVIRONMENT EDUCATION
With the scarce resources we have in the past managed to get we used to organize awareness campaigns every two months. In these campaignes we did demonstration such as tree planting clean up, lectures and video shows

2. SOLID WASTE MANAGEMENT
SocialNEEDS Network role as a trainer has been helping small community based organization [with equipping them with skills to better manage waste at the
community level. These included household garbage collection proper disposal, recycling, and marketing and government liaison.

3. ORGANIC COMPOSTING
This is one area in which collaboration has succeeded and currently SNN, K_CORE, LVTF and CuKG has a showcase at the center of Kisumu city

4. `WATER & SANITATION
SNN has an on going water & sanitation project in the slums of Kisumu and these is need for more resources to move to next phases of some of our projects

Wat ik er precies ga doen is nog niet helemaal duidelijk, maar fundraising, trainingen geven, projectplannen schrijven, onderzoek, het behoort tot
de mogelijkheden.

Ik krijg er geen ene cent voor, maar doordat MDF mijn reis naar Arusha betaalt, heb ik dat alweer in mijn zak.hehehe. En ik vlieg via NAirobi (Kenia) maar dat
ligt slechts 5 uurtjes met de bus van Arusha af. Voor Afrikaanse begrippen een kippe-eindje, en dat is het ook, als je al nagaat dat Tanzania 25X en Kenia 15 X
zo groot zijn als Nederland.

Maargoed de komende week moet ik nog werken, al mijn spullen in mn huis uitzoeken weggooien, weggeven, inpakken opslaan, nog meer prikken halen, en nog 1001 andere dingen regelen, dus veel te doen en ook wel een
beetje gestress.

Laterrrrrr.