Aankomst Nairobi 5 September - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van edwincornelissen - WaarBenJij.nu Aankomst Nairobi 5 September - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van edwincornelissen - WaarBenJij.nu

Aankomst Nairobi 5 September

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg

06 September 2005 | Kenia, Nairobi

Ha!

Nadat ik inmiddels alweer een maand in Arusha (Tanzania) ben, leek het me leuk om een weblog te maken. (Met dank aan Mieke en Corine voor de inspiratie!) De eerste weken geen weblog bijgehouden,dus nog e.e.a. in te halen. Dankzij datamanipulatie lijkt het toch nog alsof ik het braaf op tijd heb ingevuld hehehe. Komt ie:

Zondag 4 September is mijn reis begonnen, en vanuit Schiphol vloog ik ’s nachts naar Nairobi. Prima vlucht, geen klappende mensen bij de landing..Mooi zo.

De luchthaven van Nairobi valt in het niet vergeleken bij Schiphol, terwijl Nairobi een gigantische stad is.(2.3 Miljoen inwoners volgens laatste schatting).

.. Nadat ik mijn visa gekocht had was het tijd mijn bagage van de band te halen. Mijn rugzak was er zo, maar mijn koffer liet toch wel lang op zich wachten.
.Ah, daar was mijn koffer eindelijk..hmm er lopen hier een sloebers rond met een lange grijze regenjassen...vreemd dat die zo dicht bij in de aankomstruimtes mogen komen..Nadat ik mijn koffer op de trolley heb gezet kijk ik eens wat beter om me heen, en ik zie veel meer van die regenjassen..Ze kijken niet echt vriendelijk, en eentje wenkt mij, en nu zie ik ook dat er op de regenjassen emblemen zijn genaaid, en er glimmende zwarte legerkistjes onderuitsteken, en dat ze bovendien baretten dragen en walkie-talkies hebben, en of ik maar even wil meekomen...Ehh... ja natuurlijk zeg ik..vriendelijk blijven denk ik..hoezo dan? Hmm, zonder dreadlocks zie ik er tegenwoordig toch een stuk minder verdacht uit, maar het blijkt niet zozeer mijn uiterlijk, maar wel de inhoud van mijn koffer die verdacht is..
Tijdens het scannen hadden ze iets vreemds in mij koffer gezien, en of ik die koffer open kan maken. Prima..doe ik...denk ik..maar dan..dat handige hangslotje...is helemaal niet handig..
Op Schiphol op het laatste moment ontdekt dat de koffer kapot was, en daarom had ik maar even een mooie zwarte kofferhoes met handig hangslotje gekocht.
Dat stomme ding gaat bijna niet open zeg...nog verdachter natuurlijk..en ik ondertussen maar denken wat ze gezien zouden kunnen hebben...zouden ze soms mijn groene thee voor andere groene kruiden aangezien hebben......Uiteindelijk krijg ik mijn koffer open, ik rommel wat, ze rommelen wat en kunnen niks vinden. Ja, nou ben ik ook benieuwd wat het is, want als ik per ongeluk iets verdachts heb meegenomen wil ik het weten ook, kan altijd van pas komen..hehehe.Afijn, ik mag verder..

Nou ja verder, ik moet eerst nog een paar uurtjes wachten voordat mijn Shutlle Bus me van Nairobi over de grens, uiteindelijk naar Arusha Tanzania meeneemt. Nadat ik me heb aangemeld bij de Shuttle Maatschappij, ga ik in de restauratie zitten, en is het tijd om te eten (het is 6:30 sochtends ofzo). Het wachten gaat snel voorbij, maar het is wel koud. Ja, koud ja, in Africa, dat kan namelijk ook, vooral als het nogal hoog ligt, en dat ligt het: 1734 meters. Sochtends is het dus een graadje of 12 ofzo. Brr. Mezelf maar warmgehouden met thee, koffie (goeie thee en koffie hier, Kenia en Tanzania zijn grote producenten. Eetwin is heeft ook alweer honger dus dat soort bapao groentebroodjes die drie dagen over tijd is, en toch nog verkocht wordt, smaakt toch maar opeten. Ach misschien kwam het wel uit de diepvries..smaakt eigelijk nog prima...Voor de zekerheid toch, maar even een cola erachteraan om de ergste bactieren uit te schakelen.

Tegen 0830 is de bus op het vliegveld verschenen (half uurtje te laat, maar ach, haast heb ik toch niet), en dan begint het volgende avontuur, de bustrip...

• 07 Oktober 2005 - 18:21

Larz:

joepie... verhaaltjes van reizende oom Ed!

• 08 Oktober 2005 - 14:15

Ton Cornelissen:

Leuk Ed, volhouden met je dagboek/reisverslag. Leuk voor latorr

• 12 Oktober 2005 - 20:20

Rina:

Wauw een neefie met schrijvers aspiraties!!!!
    Leuk joh voor in het kouder wordend Nederland waar het nu nog steeds 20 graden is en genieten dat we doen!!
    Voorlopig blijft het ook nog zo.
    En je schrijft leuk joh , lekker luchtig en toch heel veel informatie.
    Een gratis reisboek zo vlak na mijn verjaardag, mooier kan niet.
    Wat is het tijdverschil met Nederland eigenlijk?
    Knuffeltje Rina

• 12 Oktober 2006 - 20:57

Jo:

hmmm, dont quite understand darling.. I expect an english translation by tomorrow.. xx