2de keer Serengeti (nu met foto's) - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van edwincornelissen - WaarBenJij.nu 2de keer Serengeti (nu met foto's) - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van edwincornelissen - WaarBenJij.nu

2de keer Serengeti (nu met foto's)

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg

13 Januari 2006 | Tanzania, Dodoma

Het is half Januari en Yuca en ik zijn nog steeds bezig met een 5 daagse safari, hebben net Laka Manyara achter de rug en zijn nu in Serengeti.

Voor mij is het de al de tweede keer Serengeti; 6 weken geleden ben ik er met 2 MDF cursisten geweest (Zie bericht & foto's Safari Serengeti).

Deze keer lekker kamperen met Yuca , en niet naar en luxer lodge. De camping is heel simpel en grenst direct (zonder omheining) aan de open vlaktes van de Serengeti.

Op de camping ontmoet je nog eens leuke mensen; een drietal zuid-afrikanen en twee britse stellen. S'avonds spelen we bij het licht van een olielampje en bijgelicht door een schitterende sterrenhemel kaarten.
Ondertussen horen we gehinnek van zebra's en gehuil en gelach van hyena's die zich in de buurt van de camping ophouden. Een avond schijn ik zelfs recht in de ogen van een hyena als ik bij de watertank mijn tanden
poets. Gelukkig rent ie snel de bosjes in bang geworden door het licht. In hun eentje zijn ze laf, maar ze hebben wel enorme kaken waarmee ze zonder probleem je hoofd afhappen.

Serengeti is enorm groot, en deze keer bezoeken we ook gedeelten van het park waar ik de vorige keer niet geweest was. Ondanks dat het groot is, komen we overdag om de zoveel tijd onze zuid-afrikaanse campinggangers tegen. Andere "bekenden" die we meerdere malen in Serengeti tegenkomen, en ookal in Lake Manara hadden gezien is een stel nichterige typisch foute duitsers, waarvan de een lijkt op Cheech met cowboyhoed en snor, en de ander op..swarzenegger.

Maar, het ging in de eerste plaats om de dieren, en niet om de hinderlijke aanwezigheid van allerlei mensachtigen.
Qua dieren zit het wel goed in de Serengeti!

Deze keer weer een aantal "nieuwe dieren bij de drinkplaats'. Meten bij binnenkomst zagen we al een civetkat, en deze keer ook krokodillen gezien, varanen, schildpadden, hyrax (soort marmot die familie is van de olifant), en op de camping een prachtige kameleon.

De enorme kuddes gnoe's die ik enkele weken had gezien lijken spontaan verdwenen, maar gelukkig zien we op de laatse dag nog een klein groepje. De meeste gnoe's (honderdduizenden) zijn alweer verder getrokken naar ander parken..Wat deze keer supermooi was, is dat er twee enorme mannetjes leeuwen langs onze auto liepen.
Verder zagen we veel zebra's ,giraffe's, grappige wrattenzwijntjes, grote olifanten, nijlpaarden, cheetah's, een luipaard mariboe's, struisvogels, ooievaars, reigers, secretarisvogels, bustards,pleviers,impala's topi's, buffels, gazellen (voor de gazelligheid), en nog heel veel meer.

Helaas, nog geen foto's want ik zit in een internetcafe, bij een computer met kapotte CD-drive. Maar heb geduld! Ze komen er aan!
Nu ff werken aan mn volgende verhaaltje.

• 14 Februari 2006 - 21:47

Ton Cornelissen:

Gezien, en het is toch wel zo dat je kan zeggen dat je iets van afrika hebt gezien. Prachtig ook al de foto's.